sujud menyembah

Ahad, Julai 27, 2008

Membongkok tubuh
menyentuh kaki
bukan milik sendiri
tapi hak si tuan tanah

Aku dan kamu
terus setia membongkok
menyentuh ibu jari
paling besar sekali

Selesai membongkok
kamu bersujud
aku menurut
Dia tersenyum

Kemudian bangun
kami ketawa
hati gembira
kepala dipijak

18 kata-kata kawan:

greenergrass berkata...

wahhhh... kepala di pijak! huhhhh

Amiene Rev berkata...

Hayakallah,

Selamat pagi... menyentuh ibu jari, ini macam cerita Hindustan, bapa mentua dan anak menantunya.

shahril mohammad berkata...

bongkok menyentuh ibu jari...
mesti ramping perut kau.

oh. aku baru je try buat.
boleh.
maknanya aku juga slim.
hehehe

p/s: hoi. aku nak t-shirt make trade fair tu. reply cepat. kalau tak aku nuke IP kau.

marjerin berkata...

alhamdulillah..sesamalah kita

Kikuri-hime berkata...

Saya musykillaaa.. Where did u get all ur muse? Your ability to write poems is effortless!

P/s- Ini adalah pujian ikhlas dari seorang fan..

Danielle_Corleone berkata...

best kan kena pijak! hahaha! -dyana-

hehe. mungkin jugak tapi ada ke bapak mertua pijak kepala menantu. kalau ada beri tahu tau! :p -amiene-

hehe. lu mmg power! bro t-shirt tu skang baruada 3 org je nak, kalo print mcm mahal lagi. aku tunggu skit masa lagi ya! -shahril-

apa yang syukur? hmm -marjerin-

janganlah tinggi sangat saya gayat! hehe. -kikuri-

Akak berkata...

Salam...

apa kah maksud yg tersirat disebaliknya????

Tokyo BLUE berkata...

sakit ibu jari kene kepit pintu.. waaa

Danielle_Corleone berkata...

wasalam, apa yang agak2nya. :-) -akak-

adoi! sakit! hehe. -tokyo-

KAKTINY berkata...

teringatlak lagu pak pandir.. "yang remeh dan yang temeh"..

"oh pujilah aku, ampulah aku.. senang hidupmu.."

adoilarrr...

Danielle_Corleone berkata...

hehe. mana pegi pak pandir tu ek? lama tak dengar citer. :p -kaktiny-

Al-BIMA SAKTI berkata...

membongkok tubuh
sakitnya jangan mengaduh
bisanya jangan mengeluh
uratmu kembali teguh.

jgn berpijak sembarangan
hak org jadi terlarang
pantas cari kesedaran
kembali ke pangkal jalan.

berpijak bisa
dipijak jgn terbiasa
memijak selesa
terpijak derita...

generasi berkata...

emm pak pandir yg lurus bendul kan

Danielle_Corleone berkata...

wow! menarik2 :-) -al-bima-

hmm mungkin jugak dia lurus. hehe. -generasi-

tempe berkata...

kepala di pijak?ermm org suka pala die di pijak cz leh kluarkan angin kat pale 2 xla sakit pale..bodoh kan?

Princess Liyana berkata...

Alahai:)hehe

aRe You? berkata...

kenapa kene sentuh ibu jari paling besar sekali?

Danielle_Corleone berkata...

haha! ada jugak ek yg wat mcm tu :p -tempe-

alamak! hehe. :p -princess-

sebab apa tu kena tanya org yg menyentuh. hehe. -areyou-