16 Julai 1985

Selasa, Julai 15, 2008

Teriak bayi memecah sunyi
Ibu menitis air mata
wajah penuh cahaya
gembira

Ayah datang perlahan-lahan
Alunkan merdu azan ke telinga
Lembut terasa hembusan angin
Tangisan kecil langsung terhenti

Hari ini,
waktu itu berulang lagi
Dan kaki tetap melangkah
melepasi batas usia

Dahulu bayi lemah
Kini insan tabah


Aku mahu kau tahu
Hidup ini tidak
sendiri

Salam lahir 23 bintang selatan. :-)


27 kata-kata kawan:

Amiene Rev berkata...

Hayakallah...

Pertama kali datang ke mari, sudah terpikat dengan puisi manismu.

Ini hari jadi awak ke apa ni?

Kikuri-hime berkata...

Salam... to whom the poem is dedicated to? Somebody's having a birthday 2day. Is it yours? Anyway... I adore it... simple yet it carries great weight. A job well-done, naturally...

ah tok berkata...

Saya daha pos peti ais.




Tunggu di ambang pintu ye...











Selamat hari lahir!
Yang ke-23

.

fahmi berkata...

nice poem..

membuat kita untuk bermuzakarahkan diri kita balik..

areleaf berkata...

hepi besday kaii!!

ka-ii berkata...

waaahh..terharunye danial.

tenkiu. sorry ak sgt malas utk membalas msg. t aku balas sume.

thafiexq berkata...

sedihla.... nak balik umah...

xrajunax berkata...

ini kaii ke sapa weh?

ida asro berkata...

another 16th..

hepi besday kak ka-ii!!!!
;)

Akak berkata...

Salam Danielle...

Tapi sesekali rasa juga yg hidup nie SEPI walaupun sebenarnya masih ada keluarga disisi..

Danielle_Corleone berkata...

hehe. ini hari jadi kawan saya, khai namanya. :-) -amiene-

puisi ni utk kawan saya khai. -kikuri-

alamak, peti ais tu nanti saya kirim kepada khai. haha. -ah tok-

tq bro :-) -fahmi-

hee. :-) -areleaf-

haha. ramai yg wish kat ko ni. :p -khai-

lor, nape sedih ni? -thafiexq-

haa, khai la bro sape lagi. hahaha. -rajuna-

hehe. salam lahir 16. -ida-

hmm, knp rasa mcm tu ek. -akak-

ka-ii berkata...

wahahahaha..lagi skali saya terharu. post ini utk saya. tapi rmi je yg wish. walau slh org tp xpela. stil nk say thanks jugak.thanks ye sume yg tidak dikenali. saya kawan danial. die juga lahir 16hb tapi last month.
sy syg die.

hahaha.terharu la danial.

Danielle_Corleone berkata...

hehe. untung kau ada kawan perasan popular mcm aku. hahaha! :p -khai-

S.YanaZ berkata...

Selamat Ulang Tahun.
Masih muda...ha.ha.

Dyslexia yaa...hmmm...tahniah dan syukur sbb anda berjaya menempuhnya.Masih ingat che gu yg mengajar anda dulu?

Danielle_Corleone berkata...

bukan ulang tahun saya, ulang tahun kawan saya khai. :-) masih ingat, tetapi saya asyik dikutuk oleh cikgu tersebut, saya banyak menempuh dengan bantuan ibu bapa saya. :-) -yanaz-

generasi berkata...

selamat hari jadi
semoga awk dapat menulis puisi yg lagi best selepas ini

Danielle_Corleone berkata...

terima kasih. tapi ini bukan hari lahir saya, hari lahir kawan saya, khai. :-) -generasi-

ka-ii berkata...

WAAH KONTROVERSI SUNGGUH DISINI. SIAN DANIAL KENE ULANG BYK KALI.

XMASAL JE POST NI...

Princess Liyana berkata...

Alahai..puisi2 kamu memang sungguh menarik:)

way to go bro!

Princess Liyana berkata...

Lupa plak.hehehe

Selamat hari lahir:)huhu

S.YanaZ berkata...

Danielle, kalau che gu mengutuk murid-murid spt anda bermakna,
dia tidak layak menjadi che gu murid pemulihan @ che gu murid yg alami masalah pembelajaran,tau!

KAKTINY berkata...

dulu.. semasa 'keluar', di bacakan qamat di telinga.. skrg berpeluang 'mengeluarkan' dan melihat seorang diqamatkan seterusnya yang seorang lagi di azankan.. syukur...

Amiene Rev berkata...

Oh, hari jadi Khai rupanya.

Khai nama diberi
puisi hari jadi tersiar di sini
dari sahabat rupawan sejati
beruntung sungguh yang punya hati...

Danielle_Corleone berkata...

haha. itu la pasal, penat gua nak explain. :p -khai-

hehe. tq, tapi ini bukan ari lahir saya, ini ari lahir kawan saya khai namanya. ari lahir saya hmpir dengan ari lahir kamu, saya 16061984. :-) -princess-

hmm. tu la. sedih saya masa tu. -yanaz-

syukur, kak, kurniaan tuhan. -kaktiny-

hehe. berpantun pula kamu ya. :-) -amiene-

greenergrass berkata...

HAHAHAH KAI DAH SRONOK!!! WAHHH BEST2 TIGA SEKAWAN DILANGIT

ida asro berkata...

wahhhhh!!abg daniyal,awk sgt femes la skrg..hahaha...

Danielle_Corleone berkata...

haha. tu la. dier suka la tu. :p -grass-

mana ada femes. hehe. -ida-