Selamat Hari Bakal Bebas 31 Ogos

Sabtu, Ogos 30, 2008

Bendera Persekutuan Malaysia
Bendera Syarikat Hindia Timur Inggeris (berkuatkuasa tahun 1801)



Mari kita fikirkan, adakah apa yang kita lihat ini mempunyai kebenaran? atau adakah ianya sekadar satu kebetulan?
*Nanti akan ada sambungannya*...

39 kata-kata kawan:

cempaka.ism berkata...

wow, bagus ilmu pengetahuan ko ni. aku tak pernah pun tahu akan wujudnya bendara hindi timur inggeris ni.

Princess Liyana berkata...

Wow..ada ek bendera tu?hmm...

ok2..yana tunggu smbgannye;p

Muhammad Azli Shukri berkata...

salam ramadhan dan kemerdekaan

ah tok berkata...

ada satu negara sebijik cam bendera Malaysia. Cuma tak ada bulan sabit. Aku nak carik negara tu. Dia masuk sukan Olimpik. Ya, aku nampak.

Sri Diah berkata...

Segala sesuatu yang berlaku di dunia ini adalah pengulangan. Pengulangan ini tidak serupa walaupun ia sama. Rasanya kalau mengikut law palagiat... tidak salah sebab peniruan tidak seratus peratus. Tak apa... kita tunggu komen orang lain.

Izwan berkata...

Kita.. Kita..

Komuniti yang terpaksa..

Kita.. Kita..

Belum Merdeka!!!!

Izwan berkata...

Teruskan bro.. Kita korek rahsia!!

yoshz berkata...

terbalikkan bendera!
terbalikkan. Haha!
mana cerita revolusi perancis?

Pyanhabib berkata...

selamat meraikan ramadhan

Pyanhabib berkata...

selamat meraikan ramadhan

Dark Lord berkata...

emm cara lah pengetahuan ko...
akupuji selamat berpuase dan beramal

kel@mbu berkata...

aku rasa elok amek blk design yg di-reject tu. kalu arab saudi ada pedang kita ada keris. haha.

generasi berkata...

emm power tol mane ko dapat informasi nie

l.i.f.e berkata...

hhhhmmm...masih tak nampak lagi yang negara bertuah ini juga adalah sebuah syarikat?

btw ah tok, its liberia's flag kan yang tak de bulan sabit tu?

rahimin idris berkata...

hoh, ada ke flag ni? aku tataw pun!

ida asro berkata...

oooo..x tahu yg ni..
(padahal awk dah cte ari2..hehe..)

Rajuna berkata...

selamat menyambut hari malaysia 16 september

alinaabdullah berkata...

selamat merdeka diri.

tempe berkata...

eh btol ke bendera ni?ehhh..ni pgaruh british ni..pape pon kite berbangga dng british,pakai ala british,makan ala bristish, minum minuman british,"BUY BRITISH FIRST"

Al-BIMA SAKTI berkata...

selamat berramadhan...

greenergrass berkata...

BUAT TSHIRT WEHHHH SMARRT

zizie ali berkata...

teringat 'mamula moon'.

Danielle_Corleone berkata...

hehe. ada. nanti gua dedahkan dgn lebih lanjut. :-) -cempaka-

ada hehe. tunggu tau! -princess-

salam kembali untuk kamu. -azli-

hehe. byk yg ada jalur2 ni. -ah tok-

ya. kita tunggu. saya tidak ada berniat lain. kecuali cuba mendedahkan sejarah. -sri-

ya! ayuh! kita bongkar! -izwan-

gua tgh kumpul idea. nak wat kisah revolusi perancis. hehe. -yoshz-

salam ramadan kembali bro. :-) -pyanhabib-

terima kasih. :-) -dark-

hahaha! chantek gak tu bro! -kelambu-

hehe. encik Abdul Google dan buku-buku sejarah lama di UM. -generasi-

Syarikat yang mencari untung sehingga nilai2 sosial diketepikan? betul? -life-

hehe. ada bro. -rahimin-

hehe. :-) -ida-

Salam kemerdekaan yang sebenar. :-) -rajuna-

selamat buat kamu juga. -alina-

hahaha! lu pura2 plak. -tempe-

salam ramadan. -bima-

hehe. boleh ke? -dyana-

gua pun teringat jugak. -zizie-

S.YanaZ berkata...

Danielle,
Lu punya Sejarah mmg A laa bro.
*Berkuatkuasa 1801 tuh beb*
Perghhh...!!!

:P

::.. a t i q a h ..:: berkata...

Ok. Saya tunggu. Huhu.

kikiEy berkata...

wah..


hurm,,

aku rase ader skit persamaan..

warna,saiz:]

Princess Liyana berkata...

tunggula ni:)

Perempuan Kalis Peluru berkata...

ilmu...
saya terkesima...
saya mahu beritahu kawan-kawan...
kami masih lemah walaupun suka membaca buku sejarah...
terima kasih...

generasi berkata...

bro xde post baru ke...
aku nanti2 kan nie

shahril mohammad berkata...

patut letak bendera us jugak kat situ. ketiga-tiga nye hampir sama bukan?

cOkeLAt ciNtaku berkata...

wah..xtawu pon..cmtu ek..hee

zhafir berkata...

bila nak sambung ni......?

kikiEy berkata...

bile nk smbung ney?

aku da xsbar nk tgk.

ili syazwani mk berkata...

Danielee, nama lame tak update blog?

generasi berkata...

bro xde post baru ke

Princess Liyana berkata...

yuhuuu..anybody home?senyap sunyi je blog ni:)

Danielle_Corleone berkata...

hehehe. tq2. -yanaz-

tunggu. saya tgh kumpul bahan. -atiqah-

hehe. ya btul2. :-) -kikiey-

tunggu2. saya tgh kumpul maklumat2 yang best. -princess-

Jom. sama2 kita belajar. -Kalis-

gua tgh kumpul bahan baru ni. -generasi-

hmm. gua rasa legasi kita dari Britain tu yg gua letak. :-) shahril-

hehe. ada2. -coklat-

gua tgh beku skang ni. haha. -zhafir-

gua tgh kumpul bahan. hehe. -kikiey-

agak sibuk la skarang ni. hehehe. -ili-

blum lagi. hehe. -generasi-

hehe. sibuk skit skang ni. huhuhu. -princess-

Raja Marzuqi berkata...

SALAM UKHWAH...SALAM RAMADHAN...!!!

Apa saja yang kita lihat di dunia ini boleh mengajar kita, dengan syarat kita melihat sambil berfikir dan hati berhubung dengan Allah.

Danielle_Corleone berkata...

:-) Salam Ramadan. -raja-