Ombak dan buih

Khamis, Jun 12, 2008

Ketika ombak deras
laju meluncur
menghentam
membuka paksa
ikatan buih-buih

Adakah air laut

berubah rasa?

Mungkin garam
menjadi gula?

Atau masin jadi
pahit dan racun?

Tenang
Aku menyimpul
menyulam semula
ikatan buih-buih

Tidak mahu segala
mungkin itu jadi nyata

Aku tidak berani
berhadap mimpi
Walau ketika
waktu itu malam
dan saat lena
menutup mata

20 kata-kata kawan:

Letting the time pass me by berkata...

Hmm.. dalam sungguh maknanya nie..

Tak tahu nak menterjemahkannya...

lieza berkata...

walau x brani kene hadap jgak...krn mimpi itu ttp akan dtg walau xnk dihadapi

~syorre~ berkata...

ombak dan buih sepasang..takde buih kot tak de ombak..dan takde ombak yg tak berbuih..haha..

oi..sy ade reply komen awak kat blog sy..kot brani..balas a..haha

Danielle_Corleone berkata...

Setiap yang melihat ada pandangannya sendiri -time-

kalau tak mahu bagaimana? -lieza-

kaitan yang baik! -syorre-

Princess Liyana berkata...

tersirat sungguh entry ini;)
speechless..tp bestkan main dekat pantai?haha,lari tajuk jap

Danielle_Corleone berkata...

haha! memang best princess! :P

iAmeFie berkata...

mimpi akan dtg walau tanpa kita minta dan walau kita xmahu..
tp kita sendiri boleh tentukan sama ada mahukan mimpi itu menjadi nyata atau tidak..

petik dr 1 filem - tanpa keberanian, mimpi xkan jadi kenyataan..

tp tanpa keberanian juga, kita xdpt halang mimpi dari jadi kenyataan..

;)

Danielle_Corleone berkata...

berani hadapi mimpi atau berani memusnah mimpi? -efi-

iAmeFie berkata...

terpulang...
jika xmahu mimpi itu menjadi kenyataan, maka berani memusnah mimpi lah..hehehhe
=P

Princess Liyana berkata...

ehehe. tau takpe!best:)jom main kat tepi pantai.haha.

~syorre~ berkata...

sy dah buang lagu..ni psl awak ngn faq la ni..cess...-->nada tak puas atiii

Ritah Yahaya berkata...

Salam perkenalan!

Terima kasih kerana melayari blog saya dan memberikan respons.

Ritah Yahaya berkata...

Salam perkenalan!

Terima kasih kerana melayari blog saya dan memberikan respons.

~syorre~ berkata...

tgk blog aku..amcam?ada terharu??haha

ka-ii berkata...

danial sahabat ku syg..

happy birthday ye..
thanks for always be with me tru tick n thin..
ak appreciate sgt2..
sorry kalo spnjang kita kwn ak byk sakitkn ati ko..
sorry kalo ak xdpt jd kwn yg baik tuk ko..
xde kwn sebaik ko..
thans a lootttttttttttt..
ak doakan ko pjg umo danial..
disayangi allah sllu..
may every road u take be easy for your feet..

syg sllu~
-bintang-

Princess Liyana berkata...

:)huhu

tempe berkata...

mimpi malam sambil..tut!!bes bro..hahah..

Danielle_Corleone berkata...

efie- wah kata-kata2 awk makan hebat!

liyana- mari kita ke pantai!

ritah- rajin2 la datang lagi ya!

syorre- wah gua terharu!

kaii- saya sayang kamu :-)!

tempe- lu kuat berfantasi!

iAmeFie berkata...

;)

xrajunax berkata...

bila terperasan buih
gua teringat ikan senangin buih