Kekasih tutupkan mata ku. Tolong!

Sabtu, Oktober 18, 2008

Kekasih datang dekat dengan ku
Jangan kau detikkan mimpi yang ragu
Aku mahu kau yakin pada hati sendiri

Cintaku bukannya lampu
Tak pernah wujud suis penutup
Cintaku hanya begitu
Bukannya barang-barang
Ada harga tak mampu terjual

Jika katakan...
Tiba-tiba ada pelekat harga
Menampal di pembalut hati
Akan aku pastikan sesuatu
Harganya tak mampu terbeli

Biarkan stagflasi.
Biarkan inflasi.
Biar wang jadi beku.

Asalkan CINTAku hanya satu.

29 kata-kata kawan:

l.i.f.e berkata...

mood berchenta?

Izwan berkata...

HEHE..

Melankolik..

Sweet.. Ko buat untuk sape daniele?

;)

Kikuri berkata...

Cintaku pun satu gak... tapi ada suisnye.

P/S-
Waaa.... so angau nampak? Or, there something hidden between the lines?

thafiexq berkata...

love mood! hahahah

Dayu berkata...

cinta yang satu itu pasti mampu membunuh
mungkin tak kan setragis itu
tapi pasti kesan nya amat mendalam..

mOhD^.^rAz berkata...

Wah..
suka ngan sajak nie..
ada maksud tersendiri..
congratulate danielle

zhfr berkata...

bercintaa ya kau?

poyotito's berkata...

peh!

aku ♥ musik berkata...

oh my....bleyh wat lagu..hahaha`

UXOP berkata...

Kalu kekasih aku datang dekat,aku lari..takut kene tangkap basah..heehe

tempe berkata...

cinta saudara memang power.menurut teori ekonomi bila duit jadi beku maka ekonomi tidak bergerak lagi dan berlaku kegawatan lebih teruk drp the great depression..cinta mu xdapat di beli namu tanpa materi cinta tidak akan berjaya saudara

tempe berkata...

ni sambil2 dgar ayat-ayat cinta la ni..baik ko dgr ceramah anwar lg best..'kalo nak berjaya kene bace buku pasal tokoh2 dunia bukan baca novel cinta yang mimpi belaka'ghandi

tempe berkata...

saudara baik lu tdo dari ponteng kelas buat sajak cinta

tempe berkata...

aku paham ni cinta pada negara ni..hahah..stagflasi maknenye xde duit cmne nak dating tgk wayang kat gsc tiket dah mahal!!

tempe berkata...

kalo xda suis penutup xle la dapat subsidi rm20..rugi o!

Anak Bumi berkata...

kalau bab cinta selalu ada DUA makna.

alinaabdullah berkata...

hehe. tempe ingin bicara. tapi tersekat sekat.

dan.
chenta. muzik. materi.

hanafana berkata...

mauk shirt..tp tunggu income masuk..uhukss.. ^-^

Princess Liyana berkata...

alaahai...sweetnye bro..;)

NaDeA aZa-ii berkata...

sy suka!
sgt sweet!

ruzzlan2312 berkata...

Suis Cinta pada Allah selalu ON.

ka-ii berkata...

jadi inilah puisi itu ya. untuk siapa ni? nono ye.. sweet.

zamspotte berkata...

Biarkan stagflasi.
Biarkan inflasi.
Biar wang jadi beku.

Asalkan CINTAku hanya satu.

Janji-janjiNYA adalah pasti...

smartspender berkata...

hiyee...hope u rileks kejap n view http://smartspender.blogspot.com/

Letting the time pass me by berkata...

Bro.. puisi terlampau abstraks sampai susah otak yang dah season nie nak menjiwainya...

ili syazwani mk berkata...

Alamak. Macam sama dengan mood aku jek.

lieza berkata...

Wau so sweet...i like it i give u 5stars(gaye haikal) mesti nono berbunga2 riang..heheh....pttla tido mlm asyik plok rpt patrick tuh...hehhehe

cOkeLAt ciNtaku berkata...

hey..
niCe poEm..
hiKs~
do 1 for me lol!
ekeke~

Danielle_Corleone berkata...

hehe. dah lama dah. -life-

sape2 pun bleh bro. :-) -izwan-

biasanya ada. -kikuri-

hahha. :-p -thafiexq-

wow! -dayu-

terima kasih. :-) -raz-

kadang2. -zhfr-

pergh! -tito-

yeke? hehe. -chenta-

kau memang menarik. haha. -uxop-

lu apahal byk2? hahahaha! -tempe-

gua setuju! -bumi-

:-) -alina-

orait! -hana-

hehehe! tq! -yana-

terima kasih! :-) -aza-

gua stuju jugak! -ruzz-

bukan. utk semua! -kaii-

:-) -zam-

spender tu apa? seluar dalam? -spender-

hehehe. :-p -letting-

yeke? -ili-

haha. terima kasih! -liza-

kamu mahu nanti aku buatkan! -cokelat-