"Rupa-rupanya begini caranya untuk menyelamatkan bahasa" - Pak Samad!

Sabtu, Mac 07, 2009




2.50 petang-7 Mac 2009.

Sekumpulan penunjuk perasaan berjaya menyusup keluar untuk mengelak daripada terkena tembakan serangan pemedih mata pihak FRU.

3.03 petang

Di atas bukit di hadapan istana SB berpakaian preman kini sudah bergerak masuk ke dalam kelompok wartawan.

3.18 petang

Memorandum telah diserahkan. Gerakan rakyat tersekat dengan gas pemedih mata.

3.20 petang

Hasni, Ainon dan beberapa orang lagi datang berpakaian baju Melayu hadir dari arah lain dan berjaya serahkan memorandum. Penyerahan dilakukan kepada wakil Istana.

3.26 petang

FRU menyerang di dalam masjid mengggunakan gas pemedih mata dan pancutan meriam air.

3.35 petang

Puan Ainon sedang diiring untuk kembali ke Masjid Negara dan satu taklimat dijangka akan diadakan.

3.51 petang

FRU terus mengepung Masjid Negara. Gas Pemedih Mata terus dilepaskan.

4.04 petang

Separuh anggota FRU telah beredar.

4.28 petang

Wartawan sedang menemu bual Pak Samad di dalam Masjid dan khabar angin menyebut memorandum telah gagal diserahkan.

5.32 petang

Ada sumber yang boleh dipercayai menyebut memorandum itu telah berjaya diserahkan.

5.57 petang

Puan Ainon memaklumkan memorandum membantah PPSMI dapat diserahkan kepada pihak Istana. Dengan itu matlamat perhimpunan 100 ribu umat terlaksana.

26 kata-kata kawan:

yoshz berkata...

sampai bila berkabung?

Danielle_Corleone berkata...

haha. ntah la bro. tersangkut mcm2 skang. :-p

sinaganaga berkata...

Gua dah selamat sampai di rumah. Nak tengok TV - kot2 gambar wartawan Sindiket Sol-Jah keluar kat TV. :)

Kedua2 gambar tu shot guna handphone. Hok guna kamera - gua uploaded hari Selasa.

Danielle_Corleone berkata...

Orait bro. chantek! tahniah ya! :-)

Amiene Rev berkata...

Alhamdulillah, selamat semuanya.

Danielle_Corleone berkata...

ya syukur :-)

Pyanhabib berkata...

tengok-tengokkan kalau ada gambar gua menyandar kat terak fru.

Danielle_Corleone berkata...

haha. orait bro. mari kita terus hidupkan bahasa.

hafiz berkata...

umno bela melayu???? dey! pooooodah!

A t i Q a h berkata...

Tahniah! :)

Danielle_Corleone berkata...

hahaha. -hafiz-

sama-sama. :-) -atiqah-

1412 berkata...

aku dah dapat agak.
mesti ada SB selinap masuk dalam group.
patut next time nak buat demonstrasi, kena siapkan kad ahli sorang satu macam dalam filem Valkyrie tu. Nak masuk kasi tunjuk kad, salah kad. Kena beduk. Haha :)

Danielle_Corleone berkata...

haha! kamu punya cadangan best jugak. hehe. -1412-

SATIRA + KACAU berkata...

Uhuk.. aku masih mcm biasa. Terkenangkan seekor lembu yang pandai berkata-kata.

Satira + Kacau

Danielle_Corleone berkata...

hmm. lembu makin banyak sekarang saudara.

kikiEy berkata...

ini melayu.

Danielle_Corleone berkata...

ya melayu. tapi saya bukan.

Tanpa Nama berkata...

salam.buat pe kering tekak, basah ketiak g jerit2 kat dpn istana ngara tu..JATI DIRI MELAYU xkn hilang klo blja math dn sains dalam bhs ingrs..bai,dpt ke korg cr jurnal sains ngn math dlm bhs mlyu?

Danielle_Corleone berkata...

:-) tanpa nama? oh lupa tak ada nama. hehe.

ka-ii berkata...

er mungkin saya salah. tapi..

di universiti kite belajar eglish jugak kan. fully lagi.

xde org bantah pun.

stil saya boleh cakap melayu lagi.

relax la.

Danielle_Corleone berkata...

isunya panjang. -khai-

ka-ii berkata...

maka. ceritakan.

Danielle_Corleone berkata...

Kamu bangkitkan soal yang lain dan aku bercakap tentang bahasa Melayu dan tarafnya.

S.YanaZ berkata...

hurmmmmmmmmmmmmmm...

ka-ii berkata...

aku ingin berbicara dengan kamu.

Danielle_Corleone berkata...

hmmmm. :-p -yanaz-

bicara soal apa?