pagi yang indah

Selasa, Oktober 31, 2006

sedar ketika segala-galanya masih lena cukup baik... aku menghala ke jendela... menepis serangga yang membawa kegusaran... aku halakan pandangan ku jauh... melihat... sehingga menembusi... dapat ku lihat masalah... dapat ku cari jalan keluar... dapat ku lihat senyuman... dapat juga kadangkala ku lihat wajah yang muram... suram dan terus kecewa... hampa dan terus remuk... pagi yang indah... paling indah... cukup indah... bila titisan embun membasahi jiwa... menghilangkan perit duka... malam dan semalam... pagi ini... nafas kembali bertaut... hidup kembali bersatu semula... udara kembali berhembus... menyapa rambutku... menyambut hatiku... memberi ku satu rasa segar yang baru... menjadikan hidup terus indah... tetap indah... dan akan kekal sebagai yang paling indah... (:

sekian kalinya...

Isnin, Oktober 30, 2006

bermula kembali titip indah... bicara paling manis... (: sekian kalinya aku menulis kembali... sekian kalinya aku bertemu kembali... sekian kalinya nafas kutemukan jua... sekian kalinya bulan dan bintang bertemu dan bertaut pada kasih yang satu... kadangkala aku bukan dalam keadaan sedar... bukan juga separuh sedar... menatap mimpi... mengharap pada yang nyata... dan teruskan segala-galanya... agar hidup terus indah (:

semalam...hari ini... dan esok...

Rabu, Oktober 18, 2006

semalam... hari ini... dan esok... semuanya berbeza... tak pernah ada yang sama... cuma kadangkala... aku rasa... diri sendiri... sama setiap masa... walaupun ketika semalam... hari ini... mahupun esok... kita manusia... bukan mampu berubah sekelip mata... kita manusia tidak mampu untuk menjadi segala-galanya... kita bukan yang paling sempurna... kita hanya mampu menjadi manusia yang sentiasa mencuba untuk menjadi yang lebih baik... itu adalah lebih indah... lebih indah dari kita kekal sebagai yang terbaik... dan tidak mencuba untuk menjadi yang paling baik lagi... jangan putuskan harapan yang ada pada diri sendiri... kerana kita adalah anugerah terindah bagi segala-galanya... (:

langit masih lagi indah

maaf... kata-kata yang paling indah... untuk segala kesalahan... kata-kata yang paling manis untuk segala kesilapan... maaf... perlu untuk kita... agar sentiasa faham akan kedudukan... hidup... dan perasaan semuanya... isi maaf itu terlalu tulus untuk dibicarakan... terlalu ikhlas untuk kita lihat... terlalu jujur untuk kita simpankan tetap di dalam hati yang paling dalam... dan terkesan... manusia... bijak berkata-kata... tetapi gagal mengucapkan kata maaf apabila perlu... langit akan terus indah... bila manusia tidak lagi sepi dengan maaf... (:

Langit yang indah

Selasa, Oktober 17, 2006

Assalamualaikum dan salam permulaan dari saya.....
jika sebelum ini kita sentiasa dibelenggu masa..... dan sering mengejarnya....
namun mengapa masih ada yang dapat kita luangkan.... segala-galanya kerana satu....
kerana rasa yang wujud dalam hati kita.... hanya untuk diri kita.... bukan untuk sesiapa....

kita mungkin belum mampu untuk mengenal... memerhati dan belajar sesuatu dari diri sendiri... tetapi ketahuilah sesuatu yang indah itu... hanya ada pada diri kita.... tidak ada yang lebih indah... selain daripada kewujudan diri kita.... satu anugerah terindah dari YANG MAHA KUASA.... perhatikan dengan teliti.... segala-galanya..... pandangilah pada langit... kerana ia adalah teramat indah bagi hidup kita.... (:

Disini... di langit yang paling indah... segala-galanya adalah soal hidup... teruskanlah hidup... dengarkanlah cerita terindah.... aku disini... di langit yang terindah.... hanya untuk sampaikan cerita hidup... cerita tentang semua.... cerita yang bisa membuatkan semua terfikir... dan terus berfikir.... (: