sedikit waktu...

Jumaat, Disember 15, 2006

aku perlukan sedikit waktu untuk terus bernafas... mencari wangi-wangian yang ada pada sekitar ku... aku perlukan sedikit waktu untuk terus berjalan... merentas dunia... mencari jalan paling baik dalam hidup... aku perlukan sedikit waktu untuk mengingatkan diriku yang lupa... aku perlukan sedikit waktu... untuk aku menerima waktu... aku perlukan sedikit waktu... untuk aku menjejak sinar bulan di balik terik panas bahang sang mentari... aku perlukan sedikit waktu untuk menjejak cahaya bintang di balik awan kelabu di masa senja yang paling indah... (:

nasi goreng kampung

Selasa, Disember 12, 2006

ketika angin dingin pagi menyelit masuk ke jantungku... aku terjaga dari lena mimpi... aku hampiri jendela... ku singkap tirainya... perlahan-lahan aku membuka kelopak mata ku... menahan pedih sinaran mentari pagi... tiba-tiba kedengaran suatu bunyi yang memberi isyarat kurang senang... kini ku sedar... aku perlu segera mengisi... agar tidak lagi timbul bunyi-bunyi kacau... aku berlari pantas... menghampiri kaki pelangi... mendapatkan cahaya.... membeli sebungkus nasi goreng kampung... agar pagi ku tidak suram dengan kelaparan... (:

angin...

Rabu, Disember 06, 2006

angin... bawakan pesan ku pada seseorang... jangan kau hampakan aku... aku menanti jawapan dari tiupan mu... angin sampaikan pesan ku... sampaikan bisik hati ku... agar semua tahu apa yang ada... angin tiupkan bagi ku rasa cinta yang paling segar... agar aku akan terus hidup dengan nyawa cinta yang ada... angin... tiupkan jauh benci dan rasa-rasa yang layu pergi dari hidupku agar aku bisa menjadi yang paling baik dalam mencintai hati, jiwa dan rasa-rasa yang membuatkan yang lain senang pada tingkat yang tinggi... (: